Dagens myt?

Man blir spralligare av champagne än av andra alkoholhaltiga drycker




SANT!

Vissa alkoholhaltiga drycker går fortare ut i blodet än andra. Champagne är ett exempel på grund av kolsyran i drycken som gör att den absorberas snabbare i tolvfingertarmen och tunntarmen. Drickande har ju också stora psykologiska effekter. Många tester visar att det är våra förväntningar på alkoholen som gör att vi beter oss berusat. Champagne är ofta förknippat med fest och lyx och stärker sannolikt glädjeeffekten ytterligare vilket får oss att känna oss lite spralligare. I kemisk betydelse spelar det dock ingen roll vilken alkohol vi dricker. De kemiska effekterna av en whisky sour, ett glas champagne eller öl med samma alkoholstyrka är desamma.


Gå gärna in och fortsätt rösta på outfitserna? ♥ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0